مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری

پیشینه پژوهش و مبانی نظری

مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری

۲ بازديد

مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری

دانلود مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری پیشینه تحقیق تحقیق فساد اداریپیشینه تحقیق فساد اداریمبانی نظری فساد اداریتحقیق فساد اداریپیشینه فساد اداریفساد اداریفساد

-------

مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری
مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 37
حجم فایل: 1279
قیمت: 46239 تومان

بخشی از متن:

عنوان: پیشینه تحقیق تحقیق فساد اداری

فرمت ورد قابل ویرایش

تعداد صفحات: 37

همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن

منابع کامل

ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.




قسمتی از متن:

تعاریف فساد اداری


فساداداری، ابزاری نامشروع در برآوردن تقاضاهای نامشروع از نظام اداری است (اسکوت[3]، 1973). فساد اداری که به آن فساد مالی سطح پایین یا سطح خیابانیگفته می شود، همان است که هر روز دربرخورد با مدیران عمومی در بخش هایی مانند بیمارستان‌ها، مدارس، پلیس و گمرک و مواردی ازاین قبیل رخ می‌دهد (منصورنژاد، 1388). محققان معتقدند فساد زمانی نمایان می‌شود که مرز تعریف شده و مشخصی بین سیاست‌های اقتصادی کشور و تجارت های بخش خصوصی وجود نداشتهباشد (لوین و ساتارف[4]، 200 ).

فساد اداری عبارت است از مجموعه تصمیمات، طرح‏ها، شیوه‌ها، کارها، گزینش‌ها و روابطی که توسط کارمندان در محیط و نظام اداری برخلاف منافع عمومی کشور و گاه برخلاف قوانین حاکم بر جریان امور اداری و برخلاف اهداف و منافع جامعه به وقوع می‏پیوندد و موجب تباهی شفافیت و منافع عمومی می‌شوند. مسخ معیارهای حرفه‌ای، نفی لیاقت‌ها ومسلط نمودن ملاک دینی و ایدئولوژیک و دفاع منافع و امتیازات گروه‌های اجتماعی و اداری خاص، از ویژگی‌های این فساد است. بهره‌گیران از این فساد اداری، در جستجوی امضاء مدیران و بوروکرات ها ریز و درشت هستند تا تامین منافع کنند. این امضاءها با رشوه و امتیازات گوناگون گره خورده و هرگونه عدالت و بی‌طرفی اداری را نابود می‌کنند، هنجارشکنی را افزایش داده و روحیهتخطی از هرگونه قواعد اجتماعی را افزایش می‍‌‌دهند. بنابراین از بنیاد فساد «قانونی» در برابر دمکراسی نهادینه شده است. ولی آن‌جا که قواعد به عملکرد عادی جامعه بر می‌گردد نیزمانند تخلف درقواعد رانندگی و کنکور دانشگاهی و یا تقسیم ارث، در فضای فساد آلوده، تاب تحمل نیاورده و قربانی رشوه و ساخت و پاخت می‌گردد ( www.modiriran.ir).

وجه اشتراک اغلب تعاریف ارائه شده درباره‌ی فساد دستگاه‌های دولتی را می‌توان رشوه و سوءاستفاده از موقعیت‌های شغلی برای نفع شخصی دانست. پیامدهای فساد اداری نیز در قالب معضلاتی مانند اختلاس، کلاه‌برداری، پارتی بازی، بی‌عدالتی، باج خواهی، ایجاد نارضایتی برای ذی‌نفعان، سرقت اموال و دارایی‌های سازمان،فروش اطلاعات محرمانه و مواردی از این قبیل پدیدار می‌گردد (صبوری ،1378).صاحب نظران علوم اقتصاد و مدیریت به مسائل فساد توجه بسیاری داشته و آن رااز نظر درجه بندی در اعماق آسیب شناسی اجتماعی قرار می دهند ( هوشمندیار،1378). چنان‌چه بخواهیم فساد را در قالب یک معادله ارائه دهیم، این معادله بدین صورت خواهد بود ( هچ ماری جو، 1388).

پاسخ‌گویی و شفافیت - قدرت پنهانکاری + انحصار = فـــــــساد

بسیاریاز محققان این حوزه (تاتری، فریمن و جاکویست، کالنسیس) نیز فساد را عموما سوءاستفاده از اختیارات عمومی برای کسب سود شخصی تعریف کرده‌اند (چیونگ وچان[5]،2008). در پیش‌نویس کنوانسیون مبارزه با فساد در سال 2003 در وین، موارد مهم در تعریف فساد این گونه آمده است:

1- ارتکاب اعمالی که نشانگر اجرای ناسالم وظیفه یا سوء استفاده از منصب باشد؛

2- داشتن هدف برای رسیدن به یک امتیاز خاص؛

3- پیشنهاد و یا مطالبه امتیاز به صورت مستقیم یا غیرمستقیم؛

4- داشتن نفع برای کارگزار یا دیگری (ربیعی،1383)

فسادیک مشکل جهانی است، با توجه به گزارش شفافیت بین‌الملل بر تمامی بخش‌های جامعه از ساخت (فرانسه)، آموزش و پرورش (اوگاندا)، پلیس (مالزی)، قوه قضاییه (برزیل، بورکینافاسو، اکوادر و نپال) و حتی کلیسا (یونان) اثر می‌گذارد (کسینا[6]، 2008، 223).

در واقع می‌توان گفت فساد اداری پدیده‌ای هم‌زاد حکومت است. یعنی از زمانی که فعالیت‌های بشر شکل سازمان یافته و منسجمی به خود گرفت از همان زمان فساد اداری نیز هم‌چون جزءلاینفکی از متن سازمان ظهور کرده است. بنابراین می‌توان فساد را فرزند ناخواسته‌ی سازمان تلقی کرد که در نتیجه تعاملات گوناگون در درون سازمان و نیز به مناسبت تعامل میان سازمان و محیط آن به وجود آمده است.
 
 
انواع فساد
می توان فساد را در دو مقوله‌ی کلی زیر تقسیم بندی کرد:
الف)فساد جزئی : به افزونه‌خواهی‌هایی جزئی اشاره دارد که کارکنان دولت براثر پایین بودن حقوق و دستمزدشان برای پرداخت هزینه‌های خانواده‌ی خود از شهروندان دریافت می‌کنند؛
ب) فساد کلان : توسط آن دسته از مقامات عالی رتبه‌ی دولتی صورت می‌گیرد که در زمینه‌ی انعقاد قراردادهای  دولتی بزرگ تصمیم می‌گیرند (دانایی فرد، 1388).
«هیدن همیر » محقق علوم سیاسی فساد اداری را به سه گونه تقسیم می‏کند:
1-   فساد اداری سیاه: اقدامات و تصمیماتی که از نظر دولت و مردم مورد انتقاد می‌باشند و عامل آن باید تنبیه شود. کلاه‌برداری‌های بزرگ اداری و یا  دریافت رشوه برای نادیده گرفتن معیارهای ایمنی در احداث مسکن و... نمونه‌هایی این‌گونه فساد است.
2-    فساد اداری خاکستری: اقدامی که از نظر دولت محکوم است ولی جامعه نسبت به آن بی‌تفاوت است. عدم پرادخت مالیات توسط مردم، ازجمله اقدامات در این زمینه است.
3-    فساد اداری سفید: اقدامی که بطور رسمی مخالف قانون است ولی انجام آن از نظر دولت و جامعه زیاد با اهمیت نمی‌باشد. پارتی بازهای رایج اداری در این گروه اقدامات جای دارند.
ازنظر دور نباید داشت که فساد سه گانه بالا با ابعاد گوناگون زیر ترکیب شده و بروز می‌کنند. اول این که فساد خرد یا اخذ رشوه‌های خرد ازجانب اغلب کارکنان دولتی که در شرایط مشکلات زندگی برای کسب درآمد بیشتر صورت می‌گیرد. دوم فساد سازمان‌یافته که پایه نظام وکارکرد آن ا‌ست و در این حالت مقررات و قواعد اداری، هنجارهای رفتاری و سازمان‌ها با فساد منطق می‌گردند. سوم فساد بزرگ که بیان عملکرد مسئولان مهم دولتی و سیاست‌مداران بوده که برای کسب سودهای کلان در قراردادهای بزرگ کشوری و بین المللی اعمالنفوذ می‌کنند (www.modiriran.ir).
فساد به¬طور اعم و فساد اداری به طوراخص از ویژگی¬های متعددی برخوردار است که آن را به یک موضوع قابل بحث تبدیل کرده است (ینگ، 2002؛ بن بان، 2004؛ دانایی فر، 1383).
1-    فساد، مفهومی فرهنگ محور است. ممکن است دریافت هدیه یا پدیده¬ای نظیر پدیدهx در فرهنگ شرقی نوعی فساد تلقی شود ولی در فرهنگ غربی امری طبیعی تصور گردد یا بالعکس.
2-    فساد از منظر اقتصاد و مدیریت دولت، عامل مثبتی نیز تلقی می¬شود: در واقع فساد اداری به گردش چرخه¬های دولت و تولید کالاهاو خدمات کمک می¬کند.
3-    فساد، پدیده¬ای فراگیر است. به عبارت دیگر، فساد در هر جا وجود دارد و در همه جنبه¬ها می¬تواند بروز کند.
اینویژگی¬ها نشانگر آن است که مدیران دولتی به سختی می¬توانند فساد را کشف و شناسایی کنند. با وجود این فساد اداری موضوع قابل بحثی است که بسیاری از مدیران دولتی با آن مواجهند و بنابر دلایل زیر باید از آن پیشگیری و علیه آن مبارزه نمایند:
1-    فساد منابع ارزشمند اقتصادی بخصوص وجوه سرمایه¬ای را به درون فعالیت¬های غیر مولد سوق می‌دهد و احتمال تحقق اهداف دولت را کاهش می¬دهد.
فساد، دیگر منابع ارزشمند- نظیر زمان کارکنان بخشدولتی- را درون فعالیت¬های غیر سازنده سوق می¬دهد و موجب رنجش و سرخوردگی کارکنان و متصدیان امور در بخش دولتی می¬شود و بدین ترتیب کارایی سازمان راکاهش می¬دهد.
2-    چون فساد، پنهان و غیر قابل محاسبه است اساساً پدیده¬ای است غیردموکراتیک و به فرآیندها و نمادهای دموکراتیک آسیب می¬رساند (گراباسکی و لارمور، 2002، دانایی¬فر، 1383).
و...
دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 
  برای مشاهده توضیحات فایل  مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری  اینجا کلیک کنید برای دانلود فایل باکیفیت مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری روی دکمه زیر کلیک نمائید ✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی ✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل ✔️  دانلود سریع و مستقیم ✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول ✔️ دانلود مبانی نظری و ادبیات تحقیق فساد اداری
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.